Балкан
26. јуни 2018 - 14:24

Поплави на целиот Балкан - во Грција поплавени плажи и улици

Нестабилното време донесе поплави на целиот Балкан. Многу грчки плажи сега се под вода.

На социјалните мрежи објавени се фотографии од грчкиот остров Евија. Некои од нив се објавени од српски туристи кои пишуваат дека поголемиот дел од плажите се под вода.

Слично е и во некои помали места во Тесалија и на полуостровот Пилион, каде улиците се поплавени.