Балкан
8. July 2020 - 12:27

Полицијата во Србија насилнички тепа момчиња кои седат на клупа во Белград

Полицијата во Белград, по неколкучасовни масовни протести, почна да ги тепа луѓето, дури и оние што седат мирно.

Како што може да се види во видеото објавено од Н1 Телевизија, тројца момчиња седат мирно на клупа во Пионирски парк, кога група полицајци им приоѓаат и почнуваат да ги тепаат со палка.

Во еден момент, едно од момчињата се гледа како ги крева рацете во воздухот додека полицијата им приоѓа.

Момчињата кои беа претепани се вратија на истата клупа по неколку минути. На социјалните мрежи веќе ги нарекуваат херои на протестите.