Македонија
28. September 2020 - 16:26

Полицијата спречи влез на мигранти во земјава

На 27.09.2020 во 07.20 часот на локалниот пат с.Таринци–с.Балван, штипско, полициски службеници од СВР Штип забележале и запреле девет странски државјани-мигранти. Утврден им бил идентитетот и се работи за А.Ш.А.(22),Ф.А.Г.(24), З.К.(25), А.Н.(22), Н.Ф. (24), И.Н.(23), Б.А.(26), А.Н.(28) и А.В.(24), сите од Пакистан. Тие биле задржани и предадени на полициски службеници од Полициската станица за Граничен премин и Граничен надзор Ново Село за понатамошна постапка.