Македонија
23. February 2024 - 12:21

Почна собирањето на потписи за претседателските кандидатури

Од денеска почна собирањето на потписи за претседателска кандидатура. Кандидатите кои сакаат да влезат во претседателската трка имаат рок до 8ми март да соберат 10.000 потписи и да си обезбедат место на гласачкото ливче. Некои од кандидатите веќе почнаа со активностите.