Македонија
3. April 2018 - 14:39

Почна 40. собраниската седница, на дневен ред преку 60 предлог-закони

Три барања на автентични толкувања и две одлуки - за давање согласност за измени на Статутот на Комисијата за хартии од вредност и на Статутот на Универзитетот „Мајка Тереза, беа усвоени на денешното продолжение на 27. собраниска седница.

Пратениците потоа усвоија и една точка од дневниот ред на осмата седница чие продолжение, како што рече спикерот Талат Џафери, ќе биде дополнително закажано.

Џафери ја отвори и 40 седница на која има околу 60 точки, соопштувајќи дека неколку од предлог-одлуките на дневниот ред се повлечени. 

Пратениците претходно, во рамки на 38. седница, поддржаа околу 40 предло-закони во прво читање. 

Ново на Сител