Македонија
27. October 2020 - 14:20

Почина кавадарчанка со КОВИД-19 на пат кон скопска клиника

Почина 65-годишна кавадарчанка со КОВИД-19 на пат кон скопска клиника.

Како што изјави д-р Ристе Јовановски, специјалист епидемиолог од кавадаречкиот Центар за јавно здравје, во последните 24 часа во Кавадарци се потврдени 11 позитивни случаи.

Новозаболените се на возраст од една до 61 година, од двата пола. Едно лице на возраст од 38 години е хоспитализирано на клиника во Скопје.