Тенис
30. October 2020 - 9:31

Победникот на Мастерсот во Париз ќе добие четири пати помалку пари во споредба со 2019 година

 Организаторите на тенискиот Мастерс во Париз повторно го намалија наградниот фонд. Износот што ќе го заработат учесниците во првиот круг останува ист во споредба со претходниот пад, а промените се случија во останатите фази.

Сега шампионот ќе добие само 23% од паричната награда за 2019 година, додека финалистот – 30%.

Само за пример, во 2019 година освојувачот на трофејот заработи 995 илјади евра, додека паричната награда за 2020 година изнесува 225 илјади евра.