Балкан
18. July 2016 - 16:41

По пучот во Турција уапсени над 6.000 лица – Ги врзуваат, удираат и ги тераат голи да седат

Турските власти по пучот уапсиле над 6.000 лица меѓу кои 3.000 судии и високи воени лица.
 
На Интернет се појавија снимки од уапсените како лежат или седат завршани и речиси голи на под. Снимките покажуваат гнерал има врзани раце, модрици по телото и рацете и за повреди. Еден од нив е со фластер на увото.
 
На друга снимка е прикажано како во полициската станица од пучистите се бара да ги кажат своите имиња и нивните чинови.