Џет-Сет
13. May 2016 - 11:00

Писмото кое Мерилин Монро го испрати на нејзиниот психијатар, оди на аукција

Писмото кое Мерилин Монро го испратила на нејзиниот психијатар оди на аукција. 

„На ѕидовите се гледаат траги од насилство, вратата од бањата е стаклена за да можат лекарите да ме гледаат, а плакарите се под клуч. И најголемиот лудак би бил несреќен, му напишала од њујоршката клиника Мерилин Монро на психијатарот Ралф Гренсон кој пред смртта во 1962 година ја лекуваше од депресија.

Аукциската куќа Џулиенс во ноември, освен писма, ќе ги продава и бундата на актерката, шминките и часовникот.