Македонија
30. March 2023 - 19:46

Пендаровски: Невкусно е во време на криза да се покачуваат платите кои се исплаќаат од буџетот

„Во врска со одлуката на Уставниот суд со која се укинуваат одредби од Законот за плати на функционерите, ја повикувам Владата да се најде законско решение со кое ќе се регулира прашањето преку намалување на бодовите.Сметам дека е невкусно во време на економска криза да се покачуваат платите кои се исплаќаат од државниот буџет“ изјави за Сител, претседателот Стево Пендаровскии