Живот
13. October 2019 - 19:35

Овие три хороскопски знаци не знаат со пари

Сигурно познавате барем една личност која што троши повеќе од што заработува. Нивната финансиска организираност едноставно не постои. Тие се секогаш без денар во паричникот, се отплаќаат на рати и подигаат кредит за работи кои главно им се непотребни.

Стрелец

На стрелците, безбрижноста им е најголема нама. Тие никогаш ништо не планираат, тие се спонтани авантуристи кои дозволуваат ситуацијата да го превземе кормилото. Наместо да штедат пари, тие ги трошат на „истражување на светот“, па дури и ако тоа е истражување на вртење рунда во блиското кафуле. Стрелците се водат од девизата „живееш само еднаш“, дури и кога тоа значи дека последните денови  од месецот ќе ги поминат без денар во џебот.

Вага

На вагите најважно им е на сите да им се допаднат, дури и ако тоа значи трошење на пари кои ги немаат. Многу се лесни при трошење пари и мрзливи да направат финансиски план, што често ги доведува до проблеми. Нив тоа претерано не ги оптоварува, бидејќи на крајот најважно им е да бидат прифатени и сакани.

Близнаци

Близнаците се исклучително екстровертни и дружељубиви личности кои најмногу пари трошат на забава и непотребен луксуз. Сакаат да остават впечаток дека се добростоечки дури и кога тоа не е случај, што на крајот на месецот ги доведува до минус на сметката и куп долгови.