Живот
10. July 2017 - 12:43

Ова се неколку животни лекции кои ќе ви помогнат поинаку да го согледате животот

Неколку животни лекции кои ќе ви помогнат поинаку да го согледате животот и да се соочите со проблемите на полесен начин.Никогаш не се извинувајте никому за тоа што сте.
 
-Никому не должите објаснување за вашите постапки.
 
-Секогаш бидете љубезни, каде и да одите.
 
-Насмејте си се на себеси. Сите правиме грешки, така растеме.
 
-Покажете ги своите чувства, не се плашете.
 
-Простувањето е мир за душата и мислите.
 
-Грижата за себе не е себичност.
 
-Менувањето мислење не е слабост, туку отвореност кон фактите.
 
-Научете да ги прифатите извинувањата.
 
-Секогаш покажувајте им на другите колку ги сакате.
 
-Во ред е понекогаш да кажете НЕ.
 
-Пријателствата се распаѓаат, луѓето растат и заминуваат. Простете им на себе и на другите.
 
-Пуштете ги токсичните луѓе и пријателства. Не ви се потребни.
 
-Бидете горди на себеси. На тоа што станувате секој ден.
 
-Кога ви е тешко, прашајте се дали тој проблем ќе ви значи после три дена, три месеци и три години?