Живот
20. October 2017 - 10:18

Ова е за секоја осуда - Гидро денес би бил напаѓан поради оваа сцена од „Жикина династија“

Серијата филмови „Жикина династија“ е вистински феномен и еден од најгледаните во историјата на југословенската кинематографија. Најмногу благодарејќи на маестралниот Драгомир Бојаниќ Гидро.

Една сцена од третио дел на серијалот „Љуби љуби, но глава не губи“ според денешните стандарди е навистина спорна. Станува збор за моментот во кој Хер Жика шета пекинезери кои припаѓаат на Германки. Секако тоа нему не му било интересно, па за да се одмори од нив тој ги обесува и тоа буквално. 

Сега, замислите филм во 21. век во кој луѓето се опседнати со кучињата, да се случи ваква сцена?