Живот
8. January 2017 - 18:45

Огромен кит молел за спас: За она што следело никој не бил подготвен!

Кој и да ја ставил оваа мрежа за лов на ракови, не очекувал дека всушност ќе фати нешто огромно. За жал, тоа се случило и за малку ќе настрадал еден кит.

Искусни нуркачи го забележале несреќното животно. Му се приближиле и успеале да го ослободат.

Акцијата траела цели 5 часа, а начинот на кој китот им се заблагодарил е неверојатен!

youtube.com/watch?time_continue=87&v=tcXU7G6zhjU