Живот
5. October 2019 - 20:44

Од следната година можност за патување во вселената за 250.000 американски долари

Комерцијалното патување во вселената е се поблиску, а следната година со лансирањето на првиот комерцијален туристички шатл „SpaceShipTwo“, би требало да тргне британскиот бизнисмен и милијардер Ричард Брансон чие богатство се проценува на 3,8 милијарди долари.

Според Фокс бизнис, туристичките суборбитални вселенски патување на компанијата на Брансон „Вирџин Галактик“ нема да бидат евтини.

Колку што е до сега познато, заинтересираните патници ќе треба да потрошат 250.000 американски долари за билет.