Свет
13. July 2016 - 12:42

Од мексикански затвор побегнаа десет затвореници

Десет затвореници меѓу кои опасни криминалци, побегнаа од затвор во Канкун, источно од мексиканскиот главен град.

Групата затвореници совладале затворски чувар и потоа се префрлиле преку еден од ѕидовите на затворот. 

Полицијата почна со потрага по затворениците кои избегале.

Според првични информации на локални медиуми, се работи за бегство на членови на два наркокартела.