Живот
19. October 2015 - 15:52

Од мајмун до човек - Настанувањето на човечкото лице во 1 минута

Кратка и забавна видео комбинација на науката и уметноста, од мајмун пред милиони години до човек денес.
 
Видеото трае околу 90 секунди и ги покажува промените во изгледот на еден човек, од милиони години наназад до денес. Во него се снимени скулптури на американскиот уметник Џон Гурчи, кој нивниот изглед го базирал на фосилни откритија и форензнична техника од мајмун пред милиони години до човек денес.