Свет
14. November 2016 - 11:57

Обвинители пристигнаа во еквадорската Aмбасада во Лондон да го сослушаат Асанж

Главната шведска обвинителка Ингрид Исгрен пристигна во амбасадата на Еквадор во Лондон, каде заедно со еквадорски обвинител ќе го сослушаат основачот на „Викиликс“, Џулијан Асанж поради наводните силувања во Шведска.

Сослушувањето на Асанж би можело да го прекине неговиот четири годишен престој во еквадорската амбасада, од која побарал азил.

Две жени во Шведска го обвинуваат Асанж дека ги силувал, но тој ги отфрла таквите тврдења.