Македонија
18. January 2022 - 16:44

Новинарка од Бугарија му подари црвено бугарско јаболко на Ковачевски | ВИДЕО

На крајот од прес конференцијата помеѓу премиерите на Македонија и Бугарија, Димитар Ковачевски и Кирил Петков се случи еден интересен момент.

Од Бугарија, Ковачевски на подарок доби црвено здраво јаболко во знак на благодарност.

„Господине Ковачевски, дозволете ми да ви подарам здрава, бугарска црвена јаболка во знак на благодарност за тоа дека вие ќе го запазите нашето единство меѓу Бугарија и Македонија“, истакна соговорничката.

Подоцна, Ковачевски рече дека јаболкото ќе го јаде во автомобил додека патува кон следната премиерска активност.

Ова може да се забележи во 23.45 минута од поставеното видео.