Бизнис
2. July 2018 - 8:18

Нови мерки за општините преку Програмата за рурален развој

Нови  финансиски средства и мерки за општините преку Програмата за рурален развој ќе најави денеска Агенцијата за финансиска поддршка и развој на земјоделството. (АФПРРЗ). 

Оттаму најавуваат дека износот на финансиите и новините со мерките ќе ги претстават министерот за земјоделство Љупчо Николовски и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка и развој на земјоделството Николче Бабовски.