Бизнис
12. December 2017 - 8:49

Нова кредитна линија од ЕБОР во Шпаркасе банка за енергетска ефикасност

Шпаркасе банка Македонија ќе потпише договор за нова кредитна линија од Европската банка за обнова и развој.

Новата креитна линија е  наменета за финансирање енергетска ефикасност во домаќинствата.

На потпишувањето на договорот ќе присуствуваат претставникот на ЕБОР за Македонија Анка Јоана Јонеску и претседателот на УО на Шпаркасе банка Македонија Глигор Бишев.