Балкан
1. September 2015 - 9:59

Нова голема акција во Албанија за уништување на марихуана

Албанската полиција во утринските часови започна нова, голема акција за уништување на цели парцели засадени со марихуана, во областа Дукаѓини, поточно во админситративните единици План и Пулт.

Во акцијата се вклучени 400 припадници на полицијата, меѓу нив и припадници на специјалната единица „Ренеа“ 60 полициски возила и два хеликоптера.

Само за неколку часа уништени се над 4 илјади стебла марихуана. Акцијата прдлжува во тешко доставен планиснки предел.

Во текот на вчерашниот ден, полициите од Валона, Скадар и Лежа уништиле над 3.500 стебла марихуана.