Спорт плус
25. January 2021 - 11:07

Нов светски рекорд на Краузер во фрлање ѓуле

Рајан Кразузер постави нов светски рекорд во фрлање ѓуле во сала. На митингот во Фејвил, Краузер го фрли ѓулето на далечина од 22,82 метри.
 
Рекордот, Краузер го постави во првата серија. Тој за 16 сантиметри го подобри рекордот, кој во 1989 година го постави Ренди Барнс.
 
Американецот е актуелен светски и олимпписки шампион.