Спорт плус
4. August 2015 - 17:03

Нов светски рекорд на 50 градно - рекордер Британецот Пити

Британецот Адам Пити е нов светски рекордер на 50 метри градно откако попладнево во полуфиналето исплива 26.42 секунди и 20 стотинки го подобри светскиот рекорд што претпалднето го постави Камерон Ван дер Бург од Јужна Африка.