Норвешка го отвора првиот подводен ресторан
Во април следната 2019 година, Норвешка ќе го отвори својот прв подводен хотел ресторан, кој ќе има капацитет од 80-100 гости, но ако некој сака да резервира сега, првите шест месеци по отворањето се веќе букирани.
Хотелот Андер е сместен пет метри под морето, во најјужното норвешко приморје, близу населбата Боил. А, она што е највпечатливо, е широката панорама на подводниот свет и евентуалното осветлување на дното, кое исто би пружало незаборавен поглед кон морето, но сѐ уште е во фаза на осмислување.
– Хотелот е комплициран и уникатен… Неверојатно искуство за сите гости поради местоположбата, архитектурата, ентериерот, погледот и секако – врвната кујна, изјави Арне Мартинсен – менаџер на компанијата Суб-мар Груп, и одговорна за овој проект.
Одговорен за менито е познатиот дански готвач Елицгард Педерсен, и на него ќе се најдат хранливи производи и морски плодови карактеристични за областа.
Ново на Сител
-
Ангелов: ДЗС и ЦУК ќе станат една институција по локалните избори
-
Студентски протести во Србија во повеќе од 30 градови, се бара распишување предвремени избори
-
Лишени од слобода двајца турски државјани, пронајдена дрога и куршуми
-
Кац: И наредив на армијата да напредува во Појасот Газа без оглед на преговорите
-
Втора рунда директни преговори помеѓу Украина и Русија
-
Франција поради пренатрупаност на своите капацитети размислува за изнајмување затвори во Источна Европа
-
Во Велика Британија за еден ден преку Ла Манш пристигнале 1.194 мигранти
-
Водата во Скопје е санитарно исправна и може да се употребува, соопшти Водовод по интервенцијата во дел од градот