Македонија
14. April 2021 - 22:03

Николовски: Објавен оглас за вработување на 10 лица кои ќе го засилат тимот за борба против корупцијата

Кабинетот на вицепремиерот за борба против корупција и криминал, за одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски денеска објави оглас за вработување на 10 лица кои ќе бидат дел од тимот за борба против корупцијата.

„Сузбивањето на корупцијата и криминалот, бара максимална екипираност и посветност. За таа цел, за потребите на мојот Кабинет, денеска објавивме оглас за вработување 10 лица, кои со својата експертиза и посветеност ќе ни се приклучат во борбата против корупцијата“, објави вицепремиерот Николовски.

Идните членови на тимот, како што вели Николовски, ќе помогнат во креирањето и реализацијата на системски мерки за спречување и искоренување на оваа појава.

„Нашата цел е да го вклопиме искусниот кадар со нови, прогресивни, енергични и високоедуцирани млади луѓе кои се подготвени несебично да придонесат во создавањето коренити промени во македонското општествено делување“, порача Николовски.
„Ги повикувам јавно, сите професионалци кои имаат желба и знаење да придонесат во борбата против корупцијата и да станат дел од историските процеси, да се пријават на овој оглас. Преку транспарентна и правична селекција одбираме тим кој со своето делување ќе придонесе во трајно градење правен систем, систем ослободен од корупција и општество во кој секој граѓанин ќе ја положи својата доверба.Сега е вистинскиот момент за исчекор напред. Оваа генерација има шанса да ја предводи таа предизвикувачка и комплексна борба! Создаваме држава која гарантира иднина за секој млад човек“, дециден е Николовски.

Повеќе детали за јавниот оглас на следниов ЛИНК.