Живот
18. January 2020 - 18:42

Незапаметен случај во Русија: 13- годишно девојче забременило од 10- годишно момче, полицијата покрена истрага

Девојче од Русија старо само 13 години затруднело од 10- годишно момче со кое се пријатели од мали нозе.

Случајот е регистриран во една покраина во Сибир, а светските медиуми пренесуваат дека девојчето планирало да го задржи бебето, а родителите ја подржуваат во тоа.

Полицијата покрена и истрага, а за целиот случај е известен и лекар кој ќе ја понуди сета потребна помош.

За момчето за кое се наведува дека е татко, не се знае многу, но локалниот педијатар изјавил дека се сомнева дека 10- годишното момче е татко на тоа дете.

„Теоретски тоа е невозможно, не знам ништо за овој случај, но мислем дека некој друг е татко на тоа дете. Иако може да се провери едноставно со тест и верувам дека ќе се нправи таков тест“ рекол тој.

Во Британија беше регистриран сличен случај, но по извршен ДНК тест се покажа дека 12- годишното момче не е татко на бебето како што се тврдеше.