Живот
12. May 2018 - 14:00

Незабележана трагедија: Фудбалер го силувал и убил петгодишното посвојче

Аргентинскиот фудбалер Гонзало Агире е уапсен и обвинет за силување и свирепо убиство на петгодишното посвојче.

Агире на почетокот тврден дека детето паднало во текот на бањање и  и со главата удрило во када, по што починало. Меѓутоа, обдукцијата утврди дека несреќниот син од претходниот брак на неговата партнерка бил сексуално злоставуван, а под притисок ан полицијата при испрашувањето, Агире ги признал најтешките кривични дела за кои се товари.

Овој ужасен настан ги зачудил сите луѓе во Дефензорес де Белград, клуб од трета лига во Аргентина, за кои Гонзало играл како дефанзивец.

-Го сметавме Гонзало за повлечено, молчеливо момче, кое е многу талентиран фудбалер, но никогаш не посмисливме што се крие во него, призна Марсело Ачиле, претседател на клубот.