Живот
3. January 2016 - 20:46

Необичен случај: Тие се близнаци, но различна година се родени!

Необичен случај се случило на новогодишната ноќ во една болница во Сан Диего, каде близнаци, момче и девојче, се родиле минута пред и две минути по полноќ.
 
Во медицинскиот центар Каисер Перманент Зион девојчето Џејлин е родена во 3:59 часот, значи во 2015 година, додека нејзиниот брат Луис на свет дошол во 00:02 во 2016 година. Близнаците на свет ги донела 22 годишната мајка
Марибел, а на породувањето присуствувал и нејзиниот сопруг Луис Валенсија.
 
Од болница во Сан Диего наведуваат дека до сега не е забележано близнаци да се родат во „две различни години“.