Македонија
17. јуни 2021 - 13:43

Нема пресуда за „Тортура“, обвинението е нејасно за судот

Судијата Александра Ристевска не донесе пресуда за случајот Тортура во кој се обвинети екс шефот на УБК Сашо Мијалков и шестмина полициски Алфи.

-Неспорно беше дека се случил настанот. За судот остана нејасно кој од обвинетите какви дејствија презел.  Потребно е дополнување на постапката, да се преотвори и да се утврди видот и карактерот на употребената сила, изјави судијата Ристевска.

Судењето ќе продолжи во јули.

 

Зоран Јаневски