Живот
15. January 2017 - 14:14

Не сте ни сонувале: Оваа монета од 2 евра може да ви донесе многу пари - Проверете дали ја имате!

Нумизматичарите, односно љубителите на стари пари, посебно ценат една кованица од две евра, која секако вреди токму две евра. Но, нејзиниот примерок од 2007 година е специфичен. Во чест на покојната принцеза од Монако, позната како Грејс Кели, изработени се точно 20.001 примероци со специјален печат.

На задната страна од кованицата, се наоѓа профил од принцезата со натпис „Monaco“ и година на издавање „2007“. Денес се смета за многу вредна! Колекционерите се спремни да платат неколку сотина милиони евра за таа кованица.

Обратете внимание и и дали на предната стра на кованицата која ја имате, дали се наоѓа мала карта од Европа. Колекционерите за неа плаќаат и до 600 евра