Свет
28. September 2017 - 14:24

Не, нема да исчезне светот, туку ќе исчезне светот кој го познаваме

Минатата сабота го означи почетокот на крајот на светот, а на почетокот од окотмври поглемиот дел од светот повеќе нема да биде ист, тврди теоритичарот на заговор Давид Мед. И не единстевен...

Самонаречениот христијански нумеролог кој неодамна тврдеше како светот ќе исчезне на 23. Септември сега тврди дека крајот е одложен. Во разговорот за Вашингтон Пост Дејвид изјавил дека минатата сабота била означена само почетокот на крајот на светот.

Нема да исчезне светот, туку ќе исчезне светот каков што го знаеме. Почетокот на октомври поголемиот дел од светот веќе нема да биде ист, тврди Мед.

Тој со потпира на „библискиот значаен број 33“ и на сопствената интерпретација на Книгата која како што тврди, открива дека Планетата Нибиру на 23 септември ќе удри на Земјата и по ударот ќе започнат „катакаклизмиските настани“.

Не се забележани никакви удари, па ни непостечката планета. Но, Мед тврди дека Нибиру ќе удри на Земјата 33 дена откако ќе има целосно затемнување на Сонцето. Не е прецизиран нов датум.

Ова јас што го зборувам е астрономија и библија, истакнува Мед.

И не е единствен. Христијанската група ‘Unsealed’ тврдела  дека на небото на 23. Септември ќе се појави лик од Библијата, жена опкружена со ѕвезди. Својата теорија ја објасниле во видеото на Јутјуб кое го именувале 23. Септември 2017 година. Ова морате да го видите.