Балкан
21. September 2017 - 11:58

На Косово почнува кампања за локалните избори

На Косово денеска официјално почнува едномесечна кампања за локалните избори, кои ќе се одржат на 22 октомври.

На Косово денеска официјално почнува едномесечна кампања за локалните избори, кои ќе се одржат на 22 октомври.

Центрачната изборна комисија (ЦИК) констатирала 91 политички ентитет, вклучувајќи една коалиција, 35 политички партии, 30 граѓански иницијативи и 25 независни кандидати за градоначалници или за општинско собрание во различни општини.

Додека ЦИК ги продолжува подготовките, набљудувањето на изборите ќе го врши и мисијата на ЕУ, како и косовските невладини организации.