Македонија
13. July 2020 - 16:45

МВР: Лични карти можат да се подигнат и на 15 јули

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните на Република Македонија дека управните служби при МВР на територијата на целата држава, на денот на изборите во среда на15 јули ќе работат само за подигање на лични карти.

Управните служби ќе работат во периодот од 7 до 19 часот, а со цел да им се овозможи на граѓаните кои претходно поднеле барање да ги подигнат личните карти и да можат да го остварат правото на глас.