Македонија
3. November 2016 - 18:16

МТСП: Спасов не даде одговор на ниту едно клучно прашање

Министерството за труд и социјална политика денеска уште еднаш побара одговорност и повлекување од функцијата на дополнителниот заменик министер за труд и социјална политика Диме Спасов и одговори на прашањата кои останале неодговорени и по неговото денешно интервју.

Во соопштението од Кабинетот на министерката за труд и социјална политика се бара тој да одговори зошто неовластено управувал возила на АВРМ за приватни цели и покрај задолжените возила на МТСП, зошто поттикнал друго лице лажно да преземе одговорност за инцидентите, зошто и тој и директорот на Агенцијата за вработување се повикуваат на непостоечки документ - договор за некаква техничка соработка.

- Диме Спасов со денешното интервју потврди дека сака да се штити само себе си. Тој не е достоен да ја извршува функцијата дополнителен заменик министер за труд и социјалана политика и мора веднаш да поднесе оставка и да одговара за стореното дело, се вели во соопштението.

Во него се додава дека јавноста и граѓаните на Република Македонија очекуваат одговорност за постапките на функционери како Диме Спасов.