Македонија
15. July 2020 - 11:29

МОСТ: До 10 часот најголема излезност има во ИЕ3 16,63, а најмала во ИЕ6 5,56

Според потврдените информации добиени од набљудувачите и регионалните канцеларии на Граѓанската Асоцијација МОСТ, на гласачките места покриени од МОСТ нема неправилности, а гласањето се одвива безбедно, со почитување на здравствените протоколи.

На прес-конференцијата на МОСТ беше посочено дека според податоците добиени од паралелното сумирање на гласовите, програма што претставува математичко-статистички научен метод, одѕивот на гласачите во ИЕ 1 – до 9 часот е 8,37 отсто, а до 10 часот 12,55 отсто.

Во ИЕ 2 до 9 часот излегле 6,80 проценти, до 10 часот 10,55 проценти, до ИЕ 3 до 9 часот 8,66 а до 10 часот 13,68 отсто, во ИЕ 4 до 9 часот 7,82 до 10 часот 12,85 отсто, додека во ИЕ 5 до 9 часот 6,63 отсто а до 10 часот 10,99 проценти и во ИЕ 6  до 9 часот излезноста е 3,41, а до 10 часот 5,56 проценти.