Свет
26. July 2017 - 8:33

Монтана ја зафати најголемиот шумски пожар во САД

Повеќе од 600 пожарникари се борат со најголемиот шумски пожар, кој ја зафати Монтана.

Во пожарот се уништени 102 хектари дрво и вегетација во близина на реката Мисисипи, соопшти Националниот координативен центар. 

Околу 50 луѓе биле принудени да ги напуштат своите домови, а уништени се и 22 објекти. 

Пожарот во Лоџполу е најголемиот од 45 пожари, кои горат ширум САД, истакна националниот центар за пожари на својата веб страница.