Џет-Сет
11. May 2018 - 9:56

Молк во салата, музиката запре среде настап: Словенечката пејачка на Евровизија направи нешто за што сите зборуваат

Претставничката на Словенија среде настап направи нешто што ја зачуди публиката во лисабонската Алтис Арена.

Имено, додека 28-годишната Леа Сирк ја изведуваше песната „Хвала, не!“ која ја крена публиката во салата на нозе, музиката во еден момент застана.

Публиката почна да негодува, мислејќи дека е во прашање пропуст на организацијата, а харизматичната пејачка порача: „Што е со музиката? Можете да пуштите музика?“

Леа ги замоли со аплауз да и дадат ритам.

Словенија како и Србија помина во финале.