Моќен сок за имунитет и слабеење: Исфрла од телото се’ што штети!
Состојки:
4 средни моркови
2,5 сантиметри корен од ѓумбир
2 лимона (излупени)
2 чешниња лук
1 супена лажица јаболков оцет
Приготвување:
Ставете ги сите состојки во соковник. Пијте го два дена сокот што ќе го добиете. Се пие три пати дневно. Остатокот чувајте го во фрижидер. Не смее да стои подолго од 36 дена.
Овој сок успешно ги симнува килограмите, го снижува притисокот и го зајакнува имунитетот.
Морковот ги јакне ѕидовите на крвните садови и срцевиот мускул, го намалува нивото на лошиот холестерол и спречува мозочен удар, атеросклероза, проширени вени…
Ѓумбирот е најсилен антиинфламатор. Коренот може да ги ублажи болките во мускулите и да ја подобри дигестијата. Ѓумбирот го снижува крвниот притисок, го храни мозокот со кислород, богат е со витамини од групата Б, како и со аскорбинска киселина. Ја забрзува циркулацијата на крвта, го подобрува метаболизмот.
Лимонот е извор на витамин Ц, го подобрува имунитетот, игра клучна улога во формирањето колаген.
Лукот е клучна состојка во овој моќен сок. Тој е природен антибиотик, па се користи за лекување инфекции. Го намалува крвниот притисок, а сојузник е и во борбата против канцер.
Јаболковиот оцет е волшебен еликсир богат со минерали и ензими, како и витамини. Помага во подобрувањето на работата на дигестивниот систем, се бори против киселините, го регулира нивото на шеќер во крвта.
Ново на Сител
-
Законски измени за забрана на пиротехника во затворен простор и драстично повисоки казни
-
Тема на денот со Орце Ѓорѓиевски, претседател на ЗЕЛС и градоначалник на О. Кисела Вода
-
Тренчевска: 12 илјади пензионери нема да добијат покачување на пензиите
-
Без ефикасен систем за управување со отпад, државата ризикува од поголеми финасиски и еколошки штети
-
По две недели, трагедијата во Кочани во центар на вниманието на пратениците
-
Распит на сведоци и вештачења за пожарот во Кочани
-
Еден од најтешко повредените во дискотеката во Кочани е подобар, тројца и понатаму се во критична состојба
-
Таравари пред одлука: Дали вреди да се биде во „Вреди“