Живот
12. September 2015 - 20:49

Млада девојка користела тампони - Едвај преживеала!

Џоана Картајс, 27-годишна девојка која е мајка на три деца, се соочува со хорор поради верувале или не, ретко бактериско пореметување кое настанало од користење тампон. Денес по три години од голготата низ која поминала, таа си ја отвара душата за американските медиуми.

- Користев тампони и почнав чудно да се чувствувам. Ми паѓаше косата, ми паѓаа ноктите, лекарите долго не знаеја што ми е а потоа открија дека е реакција од тампонитекои ги користам. Почна да ми се лупи и цела кожа, беше страшно. Лекарите ме ставија во состојба на вештачка кома за да ме спасат, а кога се разбудив за осум дена го загубив помнењето. Не се сеќавав ни на ќерките, вели таа.

Џоана денес по пеколот е среќна што е жива и здрава и им препорачува на девојките да внимаваат што користат за своето тело.