Македонија
4. October 2022 - 16:30

Мицкоски: Средба добивме можеби поради суета

Самиот факт што денеска само 500-тини семејства се разбудија со топли радијатори е доволен доказ дека работата не е сјајна, би рекол е катастрофална работата. Цениме дека како ВМРО-ДПМНЕ во овие тешки моменти треба да се помогне. Тоа го правиме веќе две недели разговаравме и со коморите, разговаравме и со бизнисот, нормално секојдневно комуницираме со граѓаните. Побаравме и официјално средба, ова го кажа лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски непосредно пред средбата со премиерот, Димитар Ковачевски во Владата на Република Македонија.

- Конечно не знам дали беше од суета или од други причини, вчера добивме потврден одговор од страна на Ковачевски дека ќе најде време да не прими да ги слушне нашите предлози, нашиот концепт кој не се однесува само за оваа есен и зима туку и за следната година, кажа Мицкоски.

Според лидерот на ВМРО-ДПМНЕ потребно е да им се помогне на граѓаните и на Македонија, а не да се собираат политички поени.