Ф1
23. January 2019 - 21:34

Мекларен претстави футуристички болид

Мекларен претстави футуристички модел на својот болид за … 2050 година. Тој се нарекува MP4-X и е целосно посветен на иднината.

Прототипот е инспириран од социјалната, политичката и културната средина, во која би живееле по повеќе од 30 години. Се напојува целосно од електрична енергија, покажувајќи желба да ја заштити животната средина и за целосно ослободување од штетните гасови во мото-спортовите.
 
Според инженерите, овие автомобили ќе развиваат повеќе од 500 км / час.