Loading Video...
Свет
3. February 2017 - 23:41

Маж вооружен со мачета сакал да влезе во Лувр во Париз

Маж вооружен со мачета и со сомнителени торби   утрово сакал да влезе во познатиот  музеј Лувр во Париз, но бил спречен од  војниците и полицијаците кои го озбедувале објектот. Тие го запрел мажот за да ги прегледаат неговите торби, но тогаш тој извикал на Арапски Господ е Голем , ја извадил мачетата и нападнал еден од обебзедувањето. Веднаш реагирале неговите колеги  и го раниле наоаѓачот . Во неговите торби не е пронајден експлозив. За време на нападот во музејот имало 250 посетители.  Државното обивнителство почна истрага поради сомневање дека станува збор за терористичко дело.