Loading Video...
Свет
11. May 2021 - 19:36

Маскар во гимназијата „175“ во рускиот град Казан, убиени 9 деца

Маскар во гимназијата „175“ во рускиот град Казан.

Поранешен ученик на гимназијата смртно застрела 11 лица од кои 9 се деца. Ранети се 32 деца од кои 6 се во критична состојба.

19-годишниот напаѓач е уапсен а мотивот за нападот е непознат. Пукал со митралез регистриран на негово име.

По денешниот напад рускиот претседател Путин нареди да се изработи нова одредба во однос на типовите на оружје кои смеат да бидат во рацете на цивилите.