Живот
1. April 2018 - 14:02

Маск: Доколку избие нова светска војна, Марс ни е единствениот спас

Доколку избие нова светска војна, бегството на Марс ни е единствениот спас. На Марс е сурово. Ќе биде тешко и опасно, голема е веројатноста дека таму ќе умрете, но најсилните ќе преживеат. Поради тоа нема многу луѓе кои би сакале да отидат таму меѓу првите, посочи Елон Маск, основачот на Спејс Икс и Тесла. 

- Луѓето мора да ја колонизираат Марс со цел нашиот вид да опстане во случај на Трета светска војна, предупреди Маск. 

Тој смета дека е важно да се изгради самоодржлива база на Марс што ќе биде доволно далеку од Земјата. 

- Сакаме да бидеме сигурни, сакаме ја зачуваме цивилизацијата ако дојде до катастрофа на нашата планета, наведе Маск.