Македонија
7. July 2022 - 13:14

Левица: Владата ги жртвува Македонците и Албанците за да остане на власт

На петтиот ден од сенародниот протест, на кој македонскиот народ кажува НЕ за наметнатиот бугарски ултиматум преку „францускиот предлог“ – со кој се омаловажува македонската посебност, историја и јазик, пробугарскиот СДС и терористичката ДУИ се обидоа да исценираат инцидент за подгревање на меѓу-етнички тензии.

Политичка партија Левица