Македонија
10. July 2020 - 14:16

Левица поднесе кривична пријава против уставен судија за сторено кривично дело Саботажа

Денес Левица, до Основното јавно обвинителство - Скопје, поднесе кривична пријава против поранешниот претседател на Уставниот суд на РМ - г. Никола Ивановски, за сторено кривично дело САБОТАЖА, поради тоа што две години неосновано го чува во фиока предметот за т.н. Закон за двојазичност, кој е илегално објавен без потребниот потпис на Претседателот на Републиката - и со тоа, на подмолен начин, предизвикал тешко отстранливи и штетни последици по уставниот поредок на Република Македонија!

По падот на оваа квислиншка власт, која тајно припрема терен за федерализација на државата, вакви пријави ќе бидат поднесени и против сегашниот претседател на Уставниот суд, како и против директорот на ЈП „Службен весник на РМ“!