Македонија
25. March 2019 - 12:23

Летаа казни на патиштата низ Македонија

Сообраќајната полиција направи контрола на велешките улици, санкционирани над 48 моторциклисти. Како што стои во билтенот на МВР, вчера  во периодот од 12.00 до 17.00 часот полициски службеници од СВР Велес контролираа 96 мопеди и моторцикли од кои 48 биле неисправни. Во Велес од контролирани  37 неисправни биле 22, во Кавадарци од контролирани 35 неисправни биле 20 и во Неготино од 24 неисправни биле шест.