Свет
31. May 2017 - 19:34

Лавров: За соработката во Сирија ќе се разговара во Астана

Начините за координирање на активностите во борбата против тероризмот во Сирија ќе бидат разгледувани на состанокот во Астана, изјави денеска шефот на руската дипломатија Сергеј Лавров.

Тој додаде дека основа на сите договори треба да биде борбата против тероризмот.

- Во моменталната ситуација се друго треба да биде оставено на страна се додела терористичките групи Исламска држава и Џабхат ал Нусра не бидат поразени, истакна Лавров, потенцирајќи дека за тоа ќе се разговара на преговорите во Астана.

- Разгледувањето за идните уставни правила во Сирија како и спротиставувањето на тероризмот не се можни без Курдите, посочи Лаврвов.