Џет-Сет
26. February 2016 - 16:07

Кристијан Слејтер заработи тужба од својот татко

Познатиот актер Кристијан Слејтер (46) минатата година во интервју изјави дека неговиот татко, исто така глумец, Мајкл Хокинс (80) има манично - депресивна шизофренија.

Поради тоа Хокинс го тужи својот син, тврдејќи дека тоа во целост му ја уништило актерската кариера.

- Од тогаш не успеав да добијам ниту една улога. Сите ме избегнуваат, вели Хокинс. Тој додава дека Слејтер воопшто нема медицински докази дека тој е болен. 

За нанесената душевна болка од својот син бара 20 милиони долари.